Ervaringen

Via een collega die ook shihatsu therapeut is kwam ik bij Inge Thijsen terecht.
Enigszins sceptisch maakte ik een afspraak voor mijn schouderklachten. Na een intake consult kon ik direct zelf aan de slag met het triggerpoint wat waarschijnlijk verantwoordelijk was voor mijn klachten.
Complicerende factor was dat het plan was de 11-stedentocht te gaan fietsen wat ik somber in zag met deze klachten.
Na het oefenen merkte ik al vrij snel een verbetering en heb de 11-stedentocht kunnen volbrengen!
Inge heeft een nuchtere praktische benadering en geeft duidelijke heldere informatie. Per mail stuurt ze nog extra informatie over de betreffende triggerpoints.
Het was fijn om met de massage bal zelf mijn triggerpoint te kunnen behandelen. Samen met  de behandelingen van Inge inclusief medical tape heeft dit  geleid tot een schouder zonder pijn!
Anita Kuipers

 

Ik had tijdens mijn werk (IT) en bij het musiceren (Blaas instrument) steeds meer last van mijn armen. Soms verzuurde mijn armen bij het indrukken van de ventielen van het instrument. Ook kwam ik na het autorijden vaak vermoeid thuis. Via iemand van de muziekvereniging die ook soort gelijke klachten had ben ik bij Inge terecht gekomen. Na een duidelijk intake gesprek is de behandeling gestart. Tijdens het behandelen van de triggerpoints kwamen we ook al pratend achter een aantal oorzaken.  Zoals vaak dezelfde beweging, verkeerde houding in de auto etc. Het waren soms maar kleine aanpassingen die duidelijk verbetering gaven. Na een aantal behandelingen en dagelijkse oefeningen (die je overal kunt doen) voelde ik al gauw verbetering. Dankzij heldere uitleg en tips van Inge kan ik met de dagelijkse oefeningen en een maandelijks bezoek ter ondersteuning weer uitstekend musiceren, autorijden en mijn werk doen.
Mark Jan

Van mijn schoonzus hoorde ik goede verhalen over Shiatsu en na wat speuren op het web vond ik de praktijk van Inge Thijssen.
Nu had ik van alles al geprobeerd om de migraine aanvallen (die ik regelmatig had) te verminderen dus ik was wat afwachtend .
Wat mij opviel was de rustige sfeer en de tijd die genomen werd om naar de klacht te luisteren.
Ik had na de eerste behandeling al het gevoel dat ik wat rustiger van binnen werd en ook in mijn hoofd, dus dat was heel positief. Ik heb daarna ook geen last gehad van hoofdpijn wat ik bij andere behandelingen vaak wel had.
Bij triggerpoints zo legde Inge uit is het niet de bedoeling om zoveel mogelijk druk te geven op bepaalde punten,maar juist genoeg druk .
En bij triggerpoints kun je ook zelf oefeningen thuis doen die maar weinig tijd kosten en je toch heel goed helpen,zodat je weet wat je kunt doen als je er weer last van krijgt.Zelf doe ik bepaalde oefeningen dagelijks en hoewel mijn migraine niet over is, beheerst het mijn dagelijkse leven niet meer.
Wies Bouwer

 

Door mijn voornamelijk zittend beroep en mijn grote hobby, drummen, had ik regelmatig last van nek- en schouderklachten. In eerste instantie is dat behandeld door een fysiotherapeut, maar met het gevolg dat de klachten na verloop van tijd toch weer terugkwamen.
Begin 2012 kwam ik bij Inge Thijssen terecht en die wees me op de triggerpoint-methode.Nog enigszins sceptisch hoe het behandelen van een totaal andere plek dan waar de pijn zat zijn we toch begonnen met een uitgebreid onderzoek naar de gebieden met klachten en de behandeling. Nadat we de juiste triggerpoints hadden gevonden en ik de juiste bijbehorende technieken om deze te behandelen had geleerd was het snel gedaan met de klachten. Eigenlijk direct merkte ik al verbetering
Juist het jezelf aanleren en kunnen behandelen is ideaal. Klachten komen niet of nauwelijks meer terug, en als dat wel zo is, dan weet je hoe je dat moet aanpakken.
Met slechts enkele consulten en wat discipline van jezelf om dagelijks je oefeningen te doen ben ik nu van mijn klachten af.
Martijn

 

Ik ben kapster, en heb veel last gehad van een tennisarm en een verharde schouderpartij. Ik ben met mijn klacht naar Inge Thijssen gegaan, en zij leerde mij hoe ik zelf mijn klachten kan verhelpen. Zij zoekt naar de oorsprong van de triggerpoints, zoekt ze op zodat ik weet waar ik zelf de aangedane spieren kan masseren. Het is zeer eenvoudig om het zelf te doen, alleen moet je het even een paar keer per dag herhalen.
Het kost een paar minuutjes, maar het effect is snel aanwezig.
Ik ga eens in de 6 weken naar haar toe voor een shiatsu behandeling ter ondersteuning en behandel mij zelf
als mijn spieren iets overbelast ben door mijn vak.
Ik kan op deze manier mijn werk zonder problemen aan.
Elly Scheenstra

 

Mijn ervaring met Triggerpoint therapie,
Na een duidelijke intake door Inge met de opname van de klachten legt zij uit waar die klachten vandaan kunnen komen en hoe deze behandelt kunnen worden.
Na een plan uitgestippeld te hebben begint de behandeling.
Alle triggerpoints worden helder en duidelijk onderzocht doormiddel van druk geven op de punten die met de klacht te maken kunnen hebben. Inge vond de door mijn klacht relevante punten vrij snel en kon daarna de behandeling starten.
Dit gaf een ontspannen gevoel en gaf ook direct verlichting van de klachten.
Alle sessies die ik gehad heb heb ik als zeer prettig ervaren, vooral omdat Inge Thijssen heel duidelijk uitlegt wat en waaroe zee en bepaalde handeling doet.
Ook heb ik er veel baat bij gehad dat ze uitlegt hoe je de problemen kunt voorkomen en hoe je het zelf kunt behandelen.
Des al niet te min ben ik nog steeds goed te porren voor een onderhoudsbeurtje bijde praktijk. Dit omdat het direct verlichting geeft voor welke spanning dan ook en omdat ze haar vak verstaat en er alles aan doet om je van je klachten af te helpen.
Egbert Jeeninga